Wat is Hack Talk en wie zitten hierachter?

Korte aandachtsspanne? Zie hier de video.


Hack Talk is een podium waar we het brede publiek laten zien dat hackers heel aardige mensen kunnen zijn en aan hackers laten zien dat gewone mensen ook interessant kunnen zijn. We praten over het maken en breken van informatietechnologie, kritisch op wat misgaat en aandacht voor wat wel goed gaat. Op z’n Rotterdams, oftewel niet lullen maar patchen.

Hack Talk wordt georganiseerd door DIVD, het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure, waar hackers als vrijwilligers het hele internet scannen op kwetsbaarheden en die melden bij degenen die het kunnen fixen. Presentator van Hack Talk is DIVD directeur Chris van ’t Hof. VJ Pleun Gremmen verzorgt de beelden en diverse artiesten de muziek. Locatie is Club Worm, het Rotterdamse Instituut voor avantgardistische recreatie. Zij doen de techniek, muziek, beelden, inschrijving en werving van performers. We werken samen met de hacker community om onderwerpen, demo’s, acts en andere leuke dingen op het podium te krijgen. Verslaglegging volgt hier.

Toegang is gratis. Dat kan omdat we gesteund worden door organisatie die net als wij graag kennis delen over cyber security. Sponsoren worden per programma vermeld en bedankt, maar gaan niet over de programmering. De inhoud wordt bepaald door DIVD in samenspraak met de gasten en het publiek.