19.00-21.00 #hacktalk12 Autisme heeft ook voordelen

Hackers zien dingen anders dan anderen. Mensen met autisme ook. En wat blijkt, juist datgene waardoor ze op school of in sociale contacten problemen hadden, blijkt in de wereld van informatietechnologie een talent te zijn. Moeite met mensen? Nee, vooral dol op apparaten. Snel overprikkeld? Nee, oog voor details. Dwangmatige handelingen? Nee, goed in gestructureerd werken. Steeds meer organisaties ontdekken dit en nemen ze in dienst als programmeur, software tester en natuurlijk als helpende hacker.

Peter van Hofweegen en Frans de Bie richtten in 2013 ITvitae op en hebben al 220 mensen met autisme succesvol naar een baan begeleid. We praten met hen over diversiteit binnen het spectrum en de AIVD Kerstpuzzel.
Thomas van Ruitenbeek ging via ITvitae aan de slag bij Northwave Intelligent Security Operations. We praten hierover met hem en zijn collega Patrick de Brouwer.
Tom Kooijman ging ook via ITvitae aan de slag, haalde zijn certificaat Web Application Tester bij Northwave en werkt nu als Digitaal Rechercheur bij Team High Tech Crime van de Nationale Politie. We praten hierover met hem en zijn collega Thamar Vlaanderen.
Alex Scherphof over Security onderwijs bij de Hogeschool Rotterdam, zichzelf en zijn studenten.
Tagology is een universele taal voor alle mensen en machines. Dit heeft op zich niets met het thema van de avond te maken. Of misschien toch wel?
Autisme heeft ook nadelen. Zo kun je nogal eens overprikkeld raken, zeker in een drukke omgeving van een talkshow. Worm stelt daar de UBIK zaal ter beschikking als stilteruimte.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je suggesties voor ons programma? Mail ons. Toegang is gratis. Dat kan omdat we gesteund worden door organisaties die net als wij graag kennis delen over cyber security. Dus, met dank aan: